Aktiviteter/tilbud Bilder Kontakt Eggsalg Til forsiden
 

  Dyrene på gården er sjarmerende, morsomme, sosiale, vennlige og snille. Her er en presentasjon fra størst til minst:

  HESTENE    
  Nemi
Nemi (varmblods), 20 år

Nemi ble i mange år brukt aktivt i konkurranser, før hun kom til meg i februar 2014. Nå lever hun betraktelig roligere dager og ser ut til å trives med det. Hun er en hest med stor personlighet. Hun er ganske tydelig i sin kommunikasjon og har sans for humor.
TinoTino (nordlandshest), 18 år

Tino er en utrolig fin fyr. Før han kom til meg i september 2014 bodde han ti år på en besøksgård i Østfold. Der ble han brukt som ride- og terapihest. Han er veldig stødig og trygg og tar livet med ytterste ro.
Frøya
Frøya (shetlandsponny), 8 år

Frøya kom til meg i januar 2013. Jeg vet veldig lite om bakgrunnen hennes, men hun er en veldig snill og harmonisk shettis. Hun er rolig, kosete og kontaktsøkende. Ei nydelig jente!
  MINIGRISENE    
  SolanSolan, 9 år
Solan ble omplassert til meg i mars 2008. Han er sjefen og markerer dette stadig vekk overfor Charlie, men stort sett går de veldig greit sammen. Solan er en stødig kar og veldig tålmodig og snill overfor barn og voksne. Han kan noen triks, som sitte, gi "labb" og gå i ring.
OliviaOlivia, 4 år
Olivia kjøpte jeg i Møre og Romsdal i september 2011. Hun har litt mer energi i kroppen enn guttene og liker å bruke hjernen sin. Hun kan bl.a. gi "labb", gå i ring, nusse, gå bakover, putte tøyballer oppi en kurv og ta dem ut, trille ball med nesa m.m.

CharlieCharlie, 8 1/2 år

Charlie ble omplassert til meg sommeren 2009. Han er sosial og kontaktsøkende og veeeldig glad i å bli klappet på magen. Han kan sitte, lukke dører og stå litt på bakbena.
  GEITENE      
  Emil
Emil - 5 år (kastrert)
Emil kom til meg i august 2010 og var da en fem måneder gammel geitebukk som var uhåndterlig og vill fordi han aldri hadde vært vant til å ha mennesker rundt seg. Men i dag er han en fantastisk flott, snill og rolig bukk som til og med har lært seg noen triks. Han kan gi labb og stå på to.
Lady
Lady - 9 år
Lady kom til meg i april 2008, etter at jeg fikk tillatelse fra Mattilsynet om å overføre henne fra et fylke lenger sør. Der var hun, og 3-4 geiter til, blitt reddet fra et sted hvor de ble vanskjøttet. Lady var engstelig og umulig å klappe den første tida, men med tida fant hun tryggheten og ble en rolig og fin geitefrøken som setter stor pris på kos.

Storm
Storm - 4 år (kastrert)
Storm og Lulu er ungene til Emil og Lady, men de er forlengst voksne. Storm var litt av en rampetass det første halvåret i sitt liv, spesielt irriterte han grisen Solan grenseløst, noe han til slutt fikk svi for. Han er fortsatt en skikkelig rampebukk med stor selvtillit.
Lulu
Lulu - 4 år
Lulu er snill og litt rampete, som de fleste geiter er. Hun er søsteren til Storm.

  SAUENE      
  Ulla
Ulla - 5 år
Ulla kom til meg sammen med søsteren Sara i august 2010. De hadde blitt flasket opp (kopplam) hos en familie i Kirkenær og de lurte på om jeg ville overta dem så de slapp unna slakt. Jeg klarte selvfølgelig ikke å si nei..
Ulla har litt temperament og vet hva hun vil. Er veldig kosete.
Sara
Sara - 5 år

Sara er veldig snill, rolig og kosete. Et mildt gemytt.
Heike
Heike (sønn til Sara), 4 år (kastrert)
En veldig kosete og god vær-gutt (han har arvet kosegenet til faren sin). Grå-sort flott ull ispedd litt brunt her og der. Faren hans er Geysir, en fantastisk flott bukk av rasen gammelnorsk spælsau. Heike har grå-sort ull ispedd litt brunt her og der.


Vinga
Vinga (datter til Ulla), 4 år
Ei nydelig jente med et veldig pent ansikt. Har flott tykk spælsau-ull. Har samme far som Heike.
Vinga er litt mer engstelig enn Heike og går ikke bort til hvem som helst, men får hun litt tid til å bli kjent, setter hun pris på kos og oppmerksomhet.  HUND      
  Raja, 2,5 år
Raja er av rasen tibetansk spaniel. Hun er veldig harmonisk og rolig, men bjeffer når det kommer folk eller hun oppdager fremmede katter på gården. Hun er en typisk "varslerhund". I flere tilfeller har dette vært nyttig, bl.a. en gang hestene hadde kommet seg ut fra innhegningen, og Raja oppdaget det fra stuevinduet.
Raja er morsom, leken og utrolig søt. Hun er grei mot dyrene på gården (kattene har hun blitt veldig glad), men kaniner får hun ikke tilgang til og stokkendene og påfuglhannen synes hun er morsomme å jage av og til, til matmors ergrelse.
Raja og kylling

Raja


  KATTENE    
  Gråtass
Gråtass, 10 år
Gråtass er sjefen blant kattene og er en særdeles god, snill og rolig katt. Jeg fikk med ham og Pia på kjøpet da jeg kjøpte småbruket mitt i 2007. Mens de andre kattene har vært skeptiske og litt engstelige når nye kattunger har kommet i hus, har Gråtass alltid tatt dem til seg og vært som en far for dem. Gråtass er veldig glad i mat og sier ikke nei takk til noe, spesielt ikke hvis det er menneskemat. Han har et særdeles uttrykksfullt ansikt og det er aldri vanskelig å skjønne hva han vil. Gråtass er ekstremt sosial og elsker å være sammen med mennesker, særlig når de sitter til bords. ;)


Emily
Emily, 7 år
Emily er en stor personlighet som har satt dype spor etter seg siden hun kom til meg. Hun ble født av en utekatt (på en annen gård) som ikke klarte å ta seg av ungene sine og forsvant, og etterlot seg både døde og engstelige kattunger. Men Emily var en tøffing! Fra dag èn var hun trygg og uovervinnelig og alle trodde hun var en gutt (ble kalt Emil) helt til hun kom til meg og jeg oppdaget at "han" var en tøff liten jente, som derfor fikk navnet Emily. Hun er veldig kosete og kjælen. Vi har fantastiske stunder hvor hun strekker "armene" opp mot meg, blir løftet opp og kost med. Hun kan være virkelig god og snill, men også streng og vet nøyaktig hva hun vil og ikke vil.


Sokrates
Sokrates, 8 år

Sokrates kom til meg som kattunge og var den første katten jeg skaffet meg (Gråtass og Pia fulgte med gården). På sommeren er han mye på farta og er ofte bare en rask tur innom før han drar ut igjen. Han "prater" veldig mye, spesielt når han har vært en stund borte og kommer tuslende hjem igjen. Da er det viktig å formidle at "hallo, nå er jeg her". Han er kosete og kjælen.
  Pia
Pia (datteren til Gråtass), 9 år
Pia har alltid vært en svært engstelig katt og far Gråtass er en viktig katt i livet hennes. Han gir henne trygghet og varme.

Lukas
Lukas - 4 1/2 år
Lukas er bare kjærlighet, den lille tassen. Han er så tvers igjennom god og snill, både mot mennesker og andre katter. Han maler bare man sier noen gode ord til ham og ligger i de mest fantastiske stillinger når han sover. Han elsker våtfòr og vet nøyaktig når den serveres hver dag.

Iris
Iris (søsteren til Lukas) - 4 1/2 år

Iris er ei nydelig lita jente som lenge var litt engstelig, men som nå har blitt veldig kosete og kontaktsøkende. Hun og broren Lukas hang sammen som erteris da de var kattunger og i hver eneste sovestund lå de tett sammen. Iris er halvveis "skipskatt" med seks klør på forlabbene. Ser ut som votter.

  KANINENE      
  TimmyTimmy, 9 år
Timmy var den aller første kaninen på gården, sammen med faren hans Mori (som nå er død). Han bodde i fjøset det første året, men året etter fikk han full frihet, sammen med Luci, og ble en utekanin (er kastrert). Siden mai 2008 levde de ute og klarte seg veldig bra både i forhold til kulde og rovdyr. De holdt seg til gården, hovedsakelig til tunet. Men lykken skulle ikke vare evig.. Etter tre år som fri kanin, forsvant Luci. Antagelig ble hun tatt av rev. Timmy lever heldigvis i beste velgående og ser ut til å ha det veldig godt selv om han ikke er en fri kanin lenger.
Sofie
Sofie, 4 år
Jeg ble spurt om å overta Sofie da hun ikke ble tatt godt vare på der hun bodde. Jeg hadde egentlig satt inntaksstopp på dyr da jeg fikk forespørselsen, men jeg sa allikevel ja. Bare et par dager før Sofie skulle hentes, døde romvenninnen til Timmy, så Sofie fikk overta plassen hennes, noe som gikk helt fint fra dag en. De to er gode venner og veldig knyttet til hverandre.Lisa
Lisa, 6 år

Lisa (og søsteren Wilma, som dessverre er død), rene dvergweddere, hentet jeg fra et kaninkull i Løten sommeren 2009. Begge er mødre til de fleste kaninene på gården.


Trampe
Trampe, 4 år


  Lurven
Lurven, 4 år


Frøya
Frøya, 4 år

Kasper
Kasper, 5 år

  MARSVIN      
  Sofus
Sofus, 7 år
Sofus begynner å bli en eldre herre og har overlevd flere marsvinvenner. Han er litt tynn, men er frisk og har god apetitt. Han har flott lang pels. Er av rasen Peruaner.
Brumlemann
Brumlemann, 3 år
  HØNER/HANER      
  I tillegg til hønene og hanen under, har jeg høner av rasen sort minorka, jærhøne, brahma, sort silke, sultan og en del mixhøner.
  Fridulf
Fridulf - 6 år
Fridulf er gamlehanen på gården og er sønnen til min aller første hane, Hanulf. Han er litt dårlig til beins og uten den store futten, men han spiser, galer og ser ut til å trives fortsatt. Han er dessverre utstøtt av den ene unghanen. Derfor bor han for tiden andre steder på gården, sammen med forskjellige høner med barn. Fridulf er en flink og rolig stefar for de små. :)
Selma
Selma, 7 år
Jeg fant Selma på Finn.no
Hun var villahøne på beste vestkant i Oslo, men eierne ville at hun skulle få et ordentlig høneliv, så derfor havnet hun hos meg sommeren 2009. Hun viste seg å være en veldig snill og tam høne, og hun har klekket frem flere unger gjennom årene. Hun er ei robust frøken og lar seg ikke bedekke av brunstige unghaner hvis hun ikke selv vil det. Da går hun i kamp og vinner alltid. ;)

Stripa
Stripa, 3 år
Stripa er en blanding av aracuana og brahma. Siden hun har aracuana i seg, legger hun olivengrønne egg.
Stripa er ei høne med stor personlighet. Rolig og tam.
Gråtass og tuppene
Gråtass og tuppene

  ENDER      
  Cæsar
Cæsar (moskusandrik)

Moskusmødre
Moskusendene Isis Vanilla og Luna
, sammen med det første kullet deres med unger. De ruget på eggene sammen og oppdro ungene sammen. :)


Lakris og Karamell
Lakris (blå svensk) og Karamell (gul svensk)

Stokkender
Det er 5 stokkender på gården. Disse er oppvokst i fangenskap i flere generasjoner tilbake.


  PÅFUGLER      
  Påfugl