EggJeg har elleve høner og noen ender og kan selge egg så langt "lageret" rekker. Våren 2012 kommer det flere kyllinger, forhåpentligvis får jeg klekket frem kylling av rasen Aracuana som legger turkisfargede egg.
Kan opplyse om at andeegg ofte er populære fordi de bl.a. er veldig fine å bruke i bakst. De er en del større (i hvert fall egg fra de store anderasene) og noen mener de har mer smak enn høneegg, selv om jeg selv ikke kjenner så stor forskjell.

Jeg tar kr. 3,- for høneegg og kr. 4,- for andeegg. Foreløpig har jeg ikke så mange ender så det tar noen dager å få en 12-pakning med andeegg. Det hender egg-kundene mine får med seg et par andeegg i kartongen med høneegg hvis et par av høne-eggene er litt små. Men stort sett er de fleste høneeggene av god størrelse.

Tuppene mine er bortskjemte og lever et svært godt høneliv. De bor i et lite og koselig fjøs sammen med tre minigriser og en kanin.
De har fri tilgang til vanlig hønefòr, men i tillegg får de salat, kålrot, epler, tomater og annet grøntfor. De får også middags- og påleggsrester, i tillegg til potetmos med mais, havregryn og andre godsaker. Dette er alltid populært og forsvinner på et blunk.
Hønene har tilgang på skjellsand, jeg steller dem (tar dem inn og behandler evnt. sår o.l.) og bytter flis jevnlig slik at det er et hyggelig innemiljø for dem i perioder de er mye inne (på vinteren, hovedsakelig).

På vinteren vil de ikke være ute, selv om de får muligheten, men resten av året er de ute hver dag, så fremt jeg er hjemme, noe jeg stort sett er. Høsten 2011 fikk jeg bygget et eget hønsehus som blir klart til innflytting denne våren. Så fort telen forsvinner skal det settes opp en luftegård rundt med revesikker netting. Da vil hønene kunne gå fritt inn og ut selv om jeg ikke er hjemme. Gleder meg stort til hønsehuset er klart for innflytting!

Poseverping
 
 
Verpende høne
Det hender hønene plutselig kommer over nye rugesteder.
 
Jærhøne som koser seg med grøntfor.
 
Denne fant også rugeplassen i den blå Ikea-posen.
 
 
Selma
 
De tre rockerne
 
Selma
Selma er ei høne med både historie og stor personlighet.
 
De tre rockerne mine som små (Plymouth Rock)
 
Sommerhygge
         
Turid og Charlie  
Hanulf og noen av damene hans
  Gulliver og en av damene hans
Høna Turid foran, og Charlie og ei venninne i bakgrunn.  
Hanulf og noen av damene hans.
  Gulliver og en av damene hans
   
   
  Rugekasse  
  En av rugekassene i fjøset. Den ble laget av bestefaren til en venn av meg for mange år siden. Veldig smart og praktisk rugekasse. Hønene går inn i en åpning på siden og får ligge usett i ro og fred.  

 

Om Monas gård Dyrene Aktiviteter/tilbud Bilder Kontakt